Gecombineerde Leefstijlinterventie

Ga voor Gezond biedt Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). In een periode van 24 maanden werk je aan gedragsverandering voor gezonde gewoontes en gezonde leefstijl: voeding, bewegen en sporten, voldoende slaap en ontspanning. De GLI is altijd gericht op gewichtsverlies en wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het bestaat uit een combinatie van individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. 

 

De GLI is een leefstijltraject voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico:

  • Mensen met overgewicht (BMI 25-30) en een (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en/of diabetes mellitus type 2 en/of andere co-morbiditeiten (artrose en/of slaapapneu)
  • Mensen met obesitas (BMI> 30)

 

Bij doorverwijzing van de huisarts wordt dit traject vergoed door de ziektekostenverzekeraar. In Rotterdam en Lansingerland kan je huisarts doorverwijzen via de zorggroep Rijnmond Dokters.

CooL coach

Ik ben licentiehouder en uitvoerder van de GLI CooL (Coaching op Leefstijl). Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn: voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.  

Binnen CooL wordt gestreefd naar meetbare verbeteringen in:

  • Leefstijl (betere eetgewoontes, meer bewegen, minder zitten, meer investeren in goede slaap en ontspanning).
  • Gezondheid (positieve verandering in fysieke waarden zoals gewicht, middelomtrek en BMI)
  • Kwaliteit van leven

 

Het programma bestaat uit individuele (420 minuten in totaal incl. intake en outtake) en groepscoaching (16 x 1  1/2 uur sessies). Het heeft een basis fase van 8 maanden (8 groepssessies), gevolgd door een onderhoudsfase van 16 maanden (8 groepssessies). Je doorloopt het gehele programma in een vaste groep. De individuele coaching wordt verdeeld over deze 24 maanden.

Start met de GLI

Op 25 september 2023 start een nieuwe groep, de groepssessies zijn maandelijks op maandag van 16:00 tot 17:30 tijdstip gedurende de eerste 8 maanden. In de laatste 16 maanden zijn de sessies 1 x per 2 maanden. Wil je nog aansluiten bij deze groep? Dat kan!

 

De data voor het komende half jaar zijn:

#1: Maandag 25 september 16:00-17:30

#2: Maandag 30 oktober 16:00-17:30   

#3: Maandag 27 november 16:00-17:30

#4: Maandag 18 december 16:00-17:30

#5: Maandag 29 januari 16:00-17:30

 

De data voor de individuele coachsessies worden in overleg ingepland.

 

Doe je mee? Plan nu je intake in:

Heb je nog vragen of wil je eerst meer weten over Gecombineerde Leefstijlinterventie iets voor jou is? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan vertel ik je meer.