Gecombineerde Leefstijlinterventie

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een leefstijltraject voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. In een periode van 24 maanden werk je aan gedragsverandering. De GLI is altijd gericht op gewichtsverlies. Vanaf 1 januari 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het bestaat uit een combinatie van individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. 

 

Ik ben licentiehouder en uitvoerder van de GLI CooL (Coaching op Leefstijl). Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn: voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.  Binnen CooL wordt gestreefd naar meetbare verbeteringen in:

  • Leefstijl (betere eetgewoontes, meer bewegen, minder zitten, meer investeren in goede slaap en ontspanning).
  • Gezondheid (positieve verandering in fysieke waarden zoals gewicht, middelomtrek en BMI)
  • Kwaliteit van leven

 

Dit programma bestaat uit individuele (420 minuten in totaal incl. intake en outtake) en groepscoaching (16 x 1  1/2 uur sessies). Het heeft een basis fase van 8 maanden (8 groepssessies), gevolgd door een onderhoudsfase van 16 maanden (8 groepssessies). De deelnemer doorloopt het gehele programma in een vaste groep. De individuele coaching wordt verdeeld over deze 24 maanden.

 

Voor wie:

  • Mensen met overgewicht (BMI 25-30) en een (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en/of diabetes mellitus type 2 en/of andere co-morbiditeiten (artrose en/of slaapapneu)
  • Mensen met obesitas (BMI> 30)

 

Bij doorverwijzing van de huisarts wordt dit vergoed door de ziektekostenverzekeraar

 

Wil je weten of Gecombineerde Leefstijlinterventie iets voor jou is? Neem contact op voor vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan vertel ik je meer.