Over mij

Leefstijlcoach met levenservaring

Luisteren naar je lichaam, veel sporten en buiten zijn, daar draaide het altijd al om.

Het belang van een goede gezondheid heb ik als kind al meekregen. Niet alleen omdat ik uit een artsenfamilie kom, maar ook omdat ik als kind mijn vader zag vechten voor zijn leven na een ongeval. Een sterk lichaam en een sterke geest kreeg al vroeg een speciale betekenis. Maar het was voor mij vooral: je lekker in je lijf voelen, fit zijn, vertrouwen hebben, grenzen verleggen, genieten, je één voelen in de natuur.

In mijn leven heb ik een hoop moois gedaan, (mee)gemaakt, opgebouwd en gewonnen. Maar ook verloren en weer opgebouwd. Je kunt altijd opnieuw beginnen. Mijn eigen lichaam heeft me een aantal keer in de steek gelaten, van klein tot wat groter: een knieoperatie, een levensbedreigende bloeding en een zwaar beschadigde nier. Benen extra trainen, goed eten, uithoudingsvermogen opbouwen, letten op zout en eiwitten. Er is zoveel dat je met je lijf kunt doen. Mijn man kreeg een zwaar herseninfarct na een skeelerongeval en is halfzijdig verlamd. Een gevecht tussen grenzen opzoeken, verleggen en erkennen.

Een goede gezondheid is geen garantie. Maar ik heb ervaren dat het heel veel bijdraagt aan bescherming en herstel van ziekte, letsel en bij beperkingen. En het is gewoon fijn om je fit en goed te voelen, het geeft veel plezier en voldoening. Het is je eigen keuze hoe je ermee omgaat in jouw leven.

Naast alle levenslessen heb ik een opleiding tot post HBO leefstijlcoach, Fitness Trainer A , een 200 -uurs Yin/Yang yoga opleiding ( RYT-200) en een Landes 1 skileraren kwalificatie (vervolg op Anwärter). 

De verbinding tussen lichaam en geest vind ik erg bijzonder. Ik ben ervan overtuigd dat een sterk lichaam je een sterke geest brengt. En andersom. 

Ik ben graag in beweging, letterlijk en figuurlijk. Het liefst buiten, waar ik met mijn lijf en hoofd de omgeving kan gebruiken. Ik ben een hoop positieve energie. Bijna 20 jaar werkte ik hard met mijn hoofd maar niet met mijn lichaam, behalve in mijn vrije tijd en wat bijbaantjes in de sport. En eigenlijk werkte ik ook al een poosje niet meer met mijn hart, alsof ik het mooiste er al uit had gehaald. Ik stond stil en wilde verder. In 2019 viel alles op zijn plek: het wordt met mijn hoofd, hart en lijf! Dicht bij mijn persoonlijke waardes.  Naar buiten gaan en bewegen. Meer "zijn" met alles dat ik al had. Terug naar mijn natuur, de plekken waar mijn hart ligt en die plekken delen: thuis aan de Rotte, aan zee in Callantsoog, in de bergen in Oostenrijk. Meer aandacht voor de mensen om mij heen.

Met Ga voor Gezond staan alle deuren open. Ik neem je mee in beweging. Mijn coachpraktijk is ook de uitvalsbasis voor mijn supbedrijf Ga Suppen: ontspannen bewegen, genieten van de Rotte en een mooie tijd beleven.

Heb vertrouwen in jezelf en beweeg je eigen weg. Maak je eigen keuzes en ga daarvoor.

Maar bovenal: ontvang het leven en haal het moois eruit. Ik kijk uit naar onze ontmoeting.

Een professionele leefstijlcoach

Naast alle levenslessen heb ik een gedegen opleidingsniveau en behoorlijke dosis werkervaring. Je kunt vreselijk met mij lachen maar ik ben ook serieus, oprecht, gedreven en doortastend.  Ik vind het leuk om te leren dus heb ik afgerond:

 

2023 Landes 1 Skileraren diploma, Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband

2022 200-uurs Yin/Yang Yoga Opleiding (Power Yoga, Vinyasa en Yin), AALO

2021 Fitness Trainer A NL Actief, EFAA

2019-2021 Post HBO Leefstijlcoach, Academie voor Leefstijl en Gezondheid

2020 Supyoga docent, Nederlandse Watersportbond

2018 Elementary Wilderness Bushcraft, Frontier Bushcraft

2002-2019 Diverse Salesmanagement functies in de engineering en contracting binnen de (inter)nationale olie-en gas industrie: complex, dynamisch, intensief en met veel reizen en onregelmatige werktijden 

2002 Anwärter Skileraren diploma, Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband

1997 Propedeuse Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam

1995-2001 MSc Industrieel Ontwerpen, TU Delft

Erkend en aangesloten in Rotterdam en Lansingerland

Ik ben geregistreerd leefstijlcoach en lid van Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland. Een BLCN coach is een professional die een geaccrediteerde opleiding heeft gevolgd én beschikt over een HBO of WO diploma. Regelmatige bij-en nascholing en intervisie hoort daar bij. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatief goed opgeleide coach.

Voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie ben ik licentiehouder van het programma CooL (Coaching op Leefstijl).

Ik ben aangesloten bij Zorggroep Rijnmond Dokters, een eerstelijns ketenzorggroep van huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond met meer dan 200 aangesloten huisartsen.

Daarnaast ben ik partner bij Gezond010, een netwerk dat zorgdraagt voor meer gezondheid en vitaliteit voor alle Rotterdammers, in alle wijken.